Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri

  • 1
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

"Ne yesem yarıyor!" diyenlerden misiniz? Size vereceğimiz farklı tatlarla e gönül rahatlığıyla başlayabilir vereceğiniz kilolarla güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Artık tat vermeyen diyet yemeklerini yemek zorunda da değilsiniz. Az kalorili tariflerle birlikte her gün canınızı sıkan "Bugün ne yiyeceğim?" sorusuna anında cevap bulabilecek kalıplaşmış diyet yemeklerinden kurtulmuş olacaksınız. Sebze, et ve tavuktan ne kadar farklı yemekler olabileceğine şaşıp kalacaksınız. Şimdi başlayacağınız diyet programı ile yaz aylarına en formda bir fizik ile giriş yapıyor olacaksınız.

İşte size uygun birbirinden lezzetli, pratik ve resimli diyet yemek tarifleri...

  • 2
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

BİBERLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

Kırmızı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Sebzeleri irice doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerini iki misli geçecek kadar suyunu da ilave edin. Mercimek ve sebzeler iyice pişince ocaktan alın. Tuzunu ve yağını ilave edip blender'da ezin. Taze çekilmiş karabiberle servis yapın.

  • 3
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

HAVUÇ SALATASI

Malzemeler
2 orta boy havuç
8 çiçek karnabahar
8 çiçek brokoli
100 gr soya filizi
Frenk soğanı
Sos için
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Karhabahar ve brokoli filizlerini buharda pişirin. Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Havuç, karnabahar, brokoli ve soya filizlerini çukur bir kaba alın. İri parçalar şeklinde kesilmiş Frenk soğanını ilave edin. Limonun suyunu sıkıp yarım kabuğunu rendeleyin. Zeytinyağını limon suyuna yavaşça ilave edip çırpın. Sosu salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.

  • 4
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

BUĞDAY SALATASI

Buğdayı birkaç saat beklettikten sonra diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Yeşillikleri kıyıp çukur bir kabın içine aktarın. Sosu için zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ayrı bir kasede karıştırın. Sosu haşlanmış buğdaya ilave edin. Yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırın. Tatlı mısırı, keten tohumunu, ceviz içini, nar tanelerini ve mozzarella peynirini de karıştırın. Salatanız hazır.

  • 5
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

ELMALI YULAFLI SMOOTHİE

Malzemeler:
1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.

Hazırlanışı:
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender'dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender'a biraz buz koyabilirsiniz.

  • 6
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

ARMUTLU, CEVİZLİ SALATA

Malzemeler:
2 büyük kase karışık yeşillik,
¼ kase ceviz,
2 çorba kaşığı kuru yaban mersini,
1 adet ince dilimlenmiş armut.
Sos için:
Balsamik sirke,
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Sos malzemelerini bir kasenin içinde karıştırın. Karışık yeşil salatayı temizce yıkayıp kurutun ve genişçe bir kaba alın, ceviz ve yaban mersinini de ilave edin. Sosu döküp karıştırın. Armut dilimleri ile birlikte taze olarak servis edin. Bu tarife keçi peyniri de çok yakışıyor. Protein değeri yüksek bir salata arzu ediyorsanız salatanızın üzerine bir miktar keçi peyniri de ufalayabilirsiniz.

  • 7
  • 80
Birbirinden lezzetli ve pratik yemekleri
Birbirinden lezzetli ve pratik diyet yemekleri

BAHARATLI LABNE PEYNİRLİ SALATA

Malzemeler
500 gr labne peyniri
5 yemek kaşığı zahter
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
250 gr kiraz domates
6 taze soğan
15 yaprak taze reyhan
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Labne peyniri, 2 yemek kaşığı zahter ve kırmızı toz biberin yarısını bir kasede karıştırın. Büyük bir kevgirin içine tülbent yayıp hazırladığınız karışımı üzerine ince bir tabaka şeklinde yayın ve buzdolabında bekletin. Peynirin suyu iyice süzüldükten sonra peynirli harcı topak haline getirin. Kalan zahtere bulayıp buzdolabında 4 gün boyunca bekletin. Peynir topağını küçük parçalar şeklinde ufalayın. Doğranmış domates, kıyılmış taze soğan ve reyhanı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ekleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN