C VİTAMİNİ ZENGİN BESİNLER:
Portakal, mandalina, greyfurt, çilek, kivi gibi meyveler bol miktarda C vitamini içeriyor. C vitamininin kış hastalıklarına karşı koruyuculuğu bilimsel kaynaklarda yer alıyor. Uzmanlar, kış aylarında özellikle kamkat gibi faydası kanıtlanmış besinlerin tüketilmesini öneriyor. Günde 7 tane kamkat meyvesi yenildiğinde günlük ihtiyaç duyulan C vitamini ihtiyacının tamamını karşılamış oluyor.
SARIMSAK:
Antiviral ve antibakteriyel özelliği sayesinde kış hastalıklarına karşı bağışıklığı güçlendiren sarımsak, en şifalı etkisini çiğ veya közlenmiş olarak tüketildiğinde gösteriyor.
YOĞURT:
İçerisinde bol miktarda probiyotik bakteri bulunan yoğurt, bağırsak sağlığını destekliyor. Özellikle gribal enfeksiyon döneminde bağırsak sağlığını koruduğu için enfeksiyon oluşmasını önlüyor. Yoğurttan en yüksek düzeyde faydalanmak için baharatlarla veya yeşilliklerle karıştırılarak tüketilmesi öneriliyor.
TAZE NANE:
Boğaz ağrısını hafifleten taze nane, çaylarda veya yemeklerde tüketilebilir. Taze nane, bağışıklığı güçlendiriyor aynı zamanda ağız içi yaraları iyileştiriyor.
DOĞAL ANTİBİYOTİK TARİFİ:
Uzmanlar, özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken, doğal antibiyotik görevi gören bu tarifi öneriyor. Bağışıklığı güçlendiren bu tarif, hastalığa yakalanma ihtimalini de düşürüyor.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kaynamış suyun içine diğer malzemeleri ekleyin ve beş dakika demlendikten sonra çay olarak günde bir fincan tüketin.
Herhangi bir rahatsızlığınız varsa, bu ve benzeri tarifleri uzmana danışmadan denemeyin.