Kanserle mücadele konusunda öne çıkan besinlerden birisi ise brokoli. Haftada iki kez brokoli yiyerek kansere karşı önlem alabilirsiniz.
A vitamini, C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B9 vitamini, E vitamini ve K vitamini içerir.
Brokoli, antikanserojen ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu sayede kanser ihtimalinin azalmasında etkili bir sebze halini alır.
Yapılan araştırmalara göre, kolorektal, böbrek, mesane, mide, prostat ve meme kanserini engellemede etkisi bulunduğu sonucuna ulaşılmış ve kanser tedavisi süresince de yardım ettiği sonucuna ulaşılmıştır.
Böylece brokoli, cilt kanseri tehlikesinin azalmasına destek sağlayabilir.
KALP SAĞLIĞININ KORUNMASINDA ROL OYNAR
Brokolide yer alan lif, sindirim sisteminde yer alan safra asitleriyle bağlanmasında etkili olur. Böylece kalp hastalıklarına yol açan kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridin düşmesini sağlar. İyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi yükseltir.
Damarlarda oluşabilecek daralma ihtimalinin azalmasında etkili olur. Böylece kalp hastalıklarının meydana gelme ihtimalini düşürür.
SİNDİRİM SİSTEMİ DESTEKLER
Brokolideki lif ve antioksidan içeriği, sindirim sisteminin desteklenmesini sağlar ve bağırsak işlevlerini etkiler.
Brokoli, sindirim sisteminin güçlenmesinde etkili olur. Böylece kalın bağırsakta meydana gelen inflamasyonun azalmasında rol oynar.
KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER
Brokolinin içeriğinde kalsiyum ve K vitamini bulunur. Bu içerikleri sayesinde kemik sağlığını destekler.
Ayrıca içeriğindeki A vitamini, C vitamini, çinko ve fosfor sayesinde kemikler için önemli bir sebze halini alır.
KAN ŞEKERİNİN KONTROLÜNDE ETKİLİDİR
Diyabet hastası olan kişilerde kan şekerinin düzenlenmesinde rol oynar. Lif içeriği sayesinde kan şekerini düşürebilir ve diyabeti kontrol etmede etkili olur.
UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışması tavsiye edilir.