Reynolds, beslenme sisteminin belirli sınırları olmadığını söyledi. Bunun nedeni, beslenme araştırmalarının her gün yeni bilgiler ortaya koyarak belirli bir sisteme dahil olarak ilerlenmesi gerektiğini açıkladı. Bununla birlikte, mevcut veriler, beslenmenin kalp sağlığı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.
Şu anki bulgulara göre uzman kardiyolog, özellikle belirli yiyeceklerden kaçındığını söylüyor. Dikkatli tüketilmesi gereken bazı yiyeceklerin ise kararında bir şekilde yenilebileceğini dile getiriyor. Uzman Kardiyolog Reynolds, sağlıklı beslenme için şu tavsiyeleri veriyor:
TÜKETTİĞİNİZ YAĞ TÜRÜNE DİKKAT!
Reynolds, yaptığı araştırmalarda margarin ve bitkisel yağların kalp hastalıklarına neden olduğunu keşfetti. Bununla birlikte, kolesterol gibi risk faktörlerini kısa sürede artırmaması nedeniyle bunun arkasındaki mekanizmanın bilinmediğini belirtti.
Reynolds, doymuş yağlardan oluştuğu için hindistan cevizi yağının kalp sağlığı açısından riskli olduğunu söylüyor.
Ayrıca, araştırmalar zeytinyağının en sağlıklı seçenek olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak, Reynolds, insanların mümkün olduğunca bu yağla yemek yapması gerektiğini dile getirerek sağlıklı beslenmenin kurallarının aynı zamanda yemeklere ne eklediğinizle ilişkili olduğuna vurgu yapıyor. Diğer yağların ise bu noktada daha az kullanılması gerektiğini söylüyor.
CİPS TÜKETMEYİ MUTLAKA BIRAKIN!
Reynolds, patates cipslerini ağzına bile koymadığını söylüyor. Reynolds, bu atıştırmalıkları kontrollü bir şekilde tüketmenin çok zor olduğunu vurguladı ve eve tek bir paket bile almadı.
Reynolds çıtır çıtır bir şeyler yemek istiyorsanız cips yerine patlamış mısır, taze sebzeler yiyebileceğinizi belirtti.
Bu nedenle kalp sağlığınının düzenlenmesi gereken bir besin listesinden bu besinlerin çıkarılması gerektiğini belirtti.
Reynolds, çok seviyorsanız bile yılda en fazla bir kez yemeniz gerektiğini söylüyor. Bu nedenle, bu tehlikeden çok daha uzak durmanızı sağlar. Kalbinizi korumak için daha az yemeye çalışabilirsiniz.
TATLILAR ARASINDA TERCİH YAPIN!
Reynolds, bu tatlılardan kaçınmaya çalışılması gerektiğini söylüyor. Özellikle şerbetli tatlılar ve hamur işleri, paketlenmiş gıdaların diyabet ve kalp hastalığı riskiyle oldukça yakından ilişkili olduğunu belirtiyor.