Toplumumuzda yaygın olarak kullanılan nane limon, daha ziyade kış mevsiminde soğuk algınlığına karşı çokça tüketilen sıcak bir içecektir. Adından da anlaşılacağı gibi nane, limon ve su karışımından elde edilmektedir. Yapımında daha çok kuru nane kullanılsa da taze nane kullanılırsa daha fazla etki sağlamaktadır.
İlk önce bir cezve ya da benzer bir kabın içine 2-3 tatlı kaşığı kadar kuru nane konulur. En uygun karışım miktarı 2 tatlı kaşığı kadardır.
Nane ve limon parçalarının konulduğu kabın içine 1,5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ocağın ateşli kısılmalı ve 3-5 dakika kadar kısık ateş üzerinde bekletilir.
Nane limon artık servis edilmeye hazır hale gelmiştir. Bir süzgeç ile süzüldükten sonra tüketilebilir.