Bağışıklık sisteminin güçlü olması, virüs ve bakterilerin yol açtığı rahatsızlıklara yakalanma tehlikesinin daha düşük olmasına neden olur. Havaların soğumasıyla birlikte meydana çıkan çeşitli virüslere karşı önlem almak için ise beslenmenizi düzenlemek son derece mühim. Salgına yakalanmadan önce tüketeceğiniz bu karışım ve sebzeler ile doğal yollardan vitamin almış olacaksınız. Peki listede neler var?
UYARI: BU KARIŞIMI HAMİLELER VE ALERJİSİ OLAN KİŞİLER TÜKETMEMELİ. HERHANGİ BİR HASTALIĞINIZ VAR İSE MUTLAKA DOKTORA DANIŞARAK TÜKETİN.
Bir karıştırma kabının içerisine 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı toz karanfil ve 1 çay kaşığı toz havlucan ekleyerek karıştırın. Karıştırdığınız bitkilerin içerisine 1 yemek kaşığı harnup özü ve 1 tatlı kaşığı arı poleni ilave edin, kıvam alana dek karıştırma işlemini sürdürün, macun kıvamına getirin.
Elde ettiğiniz macun kıvamlı karışımı yatmadan önce hafif aç karnına ve sabah uyandığınızda birer tatlı kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz.
Narın içeriğinde bulunan ve kırmızı rengini oluşturan antosiyanin isimli bileşen, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Bu sayede grip ve kanser gibi pek çok hastalığa karşı koruma sağlar.
Portakal ise içeriğinde bulunan A vitamini ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi için faydalı bir hal alır. C vitamini, hücre hasarının önüne geçer ve serbest radikallerle mücadele eder.
Hem nar hem de portaklın bir araya gelmesi ise faydalarının katbekat artmasında oldukça etkili.
Bu karışım için nar ve portakal suyunu sıkıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yatmadan önce olmak üzere günde iki kere için. Böylece grip gibi salgınlara karşı kalkan oluşturabilirsiniz.
Serbest radikaller hücrelerin zarar verir. Karnabaharın içeriğinde yer alan antioksidanlardan birisi olan C vitamini ise serbest radikallerle mücadele ederek hücre sağlığının korunmasında ve bağışıklığın desteklenmesinde etkili olur.
Ayrıca karnabaharın içeriğinde yer alan antoksantin ve flavonoid bağışıklığın desteklenmesinde rol oynar.
YABAN MERSİNİ
Yaban mersinin içeriğinde A, B, C ve E vitaminleri, demir, çinko, bakır, selenyum bulunur. Bu içeriği sayesinde enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Virüs ve bakterilerin yayılmasının önüne geçer. Bu sayede bağışıklık sisteminin zayıflaması önler.
YOĞURT
Yoğurdun içeriğinde yer alan probiyotikler, bağırsak sağlığı için faydalıdır. Bağırsak sağlığını desteklemesi ise bağışıklık sistemi için faydalıdır.
HAVUÇ
Havucun içeriğinde A vitamini, biotin, B6 ve potasyum yer alır. Havuç, bağışıklık için faydalı bir besindir.
Ayrıca havucun içeriğinde bulunan fitokimyasalın antikanserojen etkisi bulunur. Bu sayede de bağışıklığın güçlendirilmesini sağlar ve kanserin yayılmasını engeller.
CEVİZ - FINDIK - BADEM
Ceviz, fındık ve badem; E vitamini açısından zengin içeriğe sahiptir. E vitamini ise iyi bir antioksidandır böylece bu besinler, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışması tavsiye edilir.