Birçok besini yalnızca faydalı ve zararlı olarak iki sınıfa ayırırız. Food and Drug Administration'ın yayımladığı rapora göre bazı besinler bu iki sınıflandırmanın dışında kalarak 'riski besinler' grubunda yer alıyor. Riskli besinlerin bir kısmı içeriğindeki maddeler nedeniyle alerjik reaksiyona bir kısmı ise yanlış tüketimi nedeniyle ölüme neden olabiliyor. Peki hangi besinler risk grubunda? İşte en riskli besinler...
Birçok besini yalnızca faydalı ve zararlı olarak iki sınıfa ayırırız. Food and Drug Administration'ın yayımladığı rapora göre bazı besinler bu iki sınıflandırmanın dışında kalarak 'riski besinler' grubunda yer alıyor. Riskli besinlerin bir kısmı içeriğindeki maddeler nedeniyle alerjik reaksiyona bir kısmı ise yanlış tüketimi nedeniyle ölüme neden olabiliyor. Peki hangi besinler risk grubunda? İşte en riskli besinler...
FDA, risk gurubundaki yiyeceklerin iyi temizlenmiş ve bakterileri etkisiz hale getirilmiş şekilde tüketilmesini öneriyor.
Risk grubundaki besinlerin doğru temizlenmediği ve doğru tüketilmediği takdirde zehir saçtığı iddia edildi.
İşte en riskli besinler...