SEBZELER:
Dr. Mark Hyman, kanserden koruyan ve yaşlanma sürecini geciktiren besinlerin en etkililerinin brokoli, lahana ve brüksel lahanası olduğunu belirtti. Hyman, tabağınızın dörtte üçünün sebze ile dolu olması gerektiğini belirtti.
KOYU YAPRAKLI YEŞİLLİKLER:
Dr. Linda Shiue'ye göre, koyu yapraklı yeşil sebzeler içerisindeki folat sebebiyle kanserden diyabete kadar birçok hastalıktan koruyor.
YAĞLI BALIKLAR:
Hyman, protein ve omega 3 bakımından zengin olan yağlı balıkların uzun ve sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunu belirtiyor. Haftada iki kez somon yemek kalp krizini, felç riskini ve yüksek tansiyonu önlüyor. Omega-3, yaşlandıkça ortaya çıkan ve kronik hastalıklara zemin hazırlayan iltihaplanmayı da önlüyor.
FERMENTE GIDALAR:
Hyman, kimchi ve kombucha gibi besinler sağlıklı bir bağırsağın altın anahtarıdır. Bağışıklığı artıran fermente gıdalar iltihaplanmayı azaltıyor ve bağırsak sağlığını koruyor.
FINDIK VE KURUYEMİŞLER:
Dr. Florence Comite, protein dolu kuruyemişlerin tüketilmesinin kalp başta olmak üzere genel sağlığı olumlu etkilediğini belirtiyor.
YOĞURT:
Comite, yoğurdun protein, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olduğunu belirterek sık tüketilmesi halinde vücudu rahatlattığını, stresi azalttığını ve uykuyu iyileştirdiğini söylüyor.