Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında iç sahada Gaziantep FK'yı konuk etti. Siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Beşiktaş'ın iç sahadaki galibiyet hasreti 4 maça çıktı.
Beşiktaş taraftarları, Gaziantep FK maçının ardından hem yönetime hem de Sergen Yalçın'a tepki gösterdi. Tribünlerde "Yönetim istifa" ve "Sergen Yalçın istifa" tezahüratları yapıldığı duyuldu.
RAFA SILVA GERÇEKLERİ
Beşiktaş'ta uzun süre takım antrenmanlarında yer almayan Rafa Silva, 4 Aralık'tan itibaren arkadaşlarının yanına geri döndü. Rafa Silva takım arkadaşlarıyla çalışmasına rağmen Sergen Yalçın tarafından maç kadrosuna dahil edilmedi.
ÜLKESİNİN BASINI DUYURDU
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Rafa Silva için ülkesinin basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Rafa Silva'nın geleceğine dair kararını verdiği öne sürüldü.
Portekiz basınından Record'un haberine göre; Rafa Silva'nın Sergen Yalçın'ı bahane olarak kullandığı ve Benfica'ya geri dönmek istediği belirtildi.
Yapılan haberde, "Rafa Silva, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'dan bağımsız olarak Benfica'ya gitmek istiyor. Teknik direktörü ise sadece bahane olarak öne sürüyor" ifadeleri kullanıldı.
BU SEZONKİ PERFORMANSI
Rafa Silva, Beşiktaş'ta bu sezon 16 müsabakada forma şansı buldu. 32 yaşındaki on numara, bu süreçte 5 gol atma başarısı gösterdi. Rafa Silva aynı süreçte takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.
Rafa Silva'nın Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2027'de sona erecek. Portekizli on numaranın güncel piyasa değeri 7 milyon euro.
Povoense altyapısında yetişen Rafa Silva daha sonra Alverca, Feirense, Braga ve Benfica'da forma giydi. Beşiktaş, geçtiğimiz sezon başında Portekizli futbolcuyu bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı.
BAŞKAN ADALI NE DEMİŞTİ?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Rafa Silva'yla ilgili daha önce şu değerlendirmeyi yapmıştı:
"Rafa Silva bizim sözleşmeli oyuncumuzdur. Ya bir an önce kendisine duyulan sevginin ve güvenin karşılığını verir, profesyonelliğin gereğini yapar ve sözleşmesi bitene kadar yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirir. Ya da Beşiktaş'ın belirlediği bonservisi getirir, gider. Bunların ikisine de yanaşmıyorsa sözleşmesinin sonuna kadar hiçbir yere falan da gidemez."