MURAT ÖZBOSTAN: Bir kulüpte iki ayrı scout ekibi olmaz!
"Beşiktaş bir yandan saha sonuçlarıyla mutlu olmak için çaba harcarken kendi içinde scouting gerilimi yaşıyor. Sergen Yalçın, Scouting Direktörü Eduard Graf ile çalışmak istemediğini açık açık söylüyor.
"SCOUT EKİBİNİ HEDEF ALDI"
Yalçın son açıklamaları ve hamleleri ile Graf'ı 'devre dışı bırakma' yönünde net sinyaller veriyor. Zamanda şöyle bir yolculuk yapalım: Sezona kötü başlayan Beşiktaş'ta (Göztepe yenilgisi sonrası) Yalçın, scout ekibini açıkça hedef aldı.
Kayseri galibiyeti sonrası basın toplantısında "Sağ olsun scout ekibi, aylardır çok iyi çalışmış" diye ironik bir çıkış yaptı.
GRAF'IN LİSTESİ ÇÖPE Mİ
Graf'ın listelerini çöpe attığını ima etti. Genç yabancı kontenjanının boş kalmasını scout ekibine bağladı. Konya maçı sonrası Yalçın, "Ümraniye'de yeni bir ekip kuruyoruz, bazı şeylerin değişmesi gerekecek" dedi.
Sergen Yalçın, transferde kendi network'üne güvenmek istiyor. Graf ise modern scouting yaklaşımıyla uzun vadeli bir kadro kurma peşinde. Bu iki vizyon zıt.
"RAPORLARI ÇÖPE ATTIĞINI GÖSTERİYOR..."
Yalçın'ın "kendi ekibimi kuruyorum" demesi, Graf'ın raporlarını çöpe attığını gösteriyor. Göreve 1 Mart'ta başlayan Graf, scoutluk görevine B.Dortmund'da başlamış ve burada 12 yıl "Şef Scout" olarak çalışmış.
2009-10'da da Bielefeld altyapısında yardımcı antrenör olarak başladı. Osnabrück U17'de yardımcı antrenör olduktan sonra 2013-14'te Dortmund'da yardımcı antrenör, Uluslararası İlişkiler ve Scouting Müdürü olarak bulunmuş. İyi bir CV...
"BEŞİKTAŞ ZARAR GÖRÜR"
Teknik kadro ile Graf'ın ekibi ayrı telden çalıyorsa başarı nasıl gelecek? Tuhaf durum yok mu? Yapılan transferler fiyasko ise Graf niye orada oturuyor? Koşullar ne olursa olsun Beşiktaş zarar görür. Bir kulüpte iki tane ayrı scout ekibi olmaz!"