Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus temilcisi Zenit ile karşılaştı.
Karşılaşmaya, 44. dakikada Robert Mak'ın kullandığı penaltı vuruşunda kalesinde devleşen Harun Tekin damga vurdu.
Penaltılarda gösterdiği başarılı grafikle adından sıkça söz ettiren 29 yaşındaki file bekçisi bu çizgisini Zenit karşısında da sürdürdü ve önemli bir istatistiğe imza attı.
Opta verilerine göre Harun Tekin, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı son 19 penaltını 10'unu kurtardı.
Bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda birer gol atan Slimani, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını ise 3'e yükseltti.
Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Kadıköy'de oynadığı 4. maçında da gol yemedi.
Gruplarda Spartak Trnava ve Anderlecht'i 2-0'la geçen Fenerbahçe, Dinamo Zagreb'le de 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe, Zenit karşısında da iç sahada kalesini gole kapatmayı başardı.