Trendyol Süper Lig'inde son 3 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, yeni sezona da 2'de 2 yaparak başladı.
DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR
İlk hafta Gaziantep FK'yı deplasmanda 3-0 ile geçen Cimbom, 2. haftada da evinde Karagümrük'ü aynı skorla geçmeyi başardı.
Sarı-kırmızılı ekipte, 51 yaşındaki teknik adam Okan Buruk ise adeta rekora koşuyor.
KIRILMADIK REKOR BIRAKMADI
Okan Buruk döneminde zirveye abone olan Galatasaray, 4 sezondur istatistiklerde kırılmadık rekor bırakmadı.
PUAN ORTALAMASI 2.59
Süper Lig'de 93 galibiyet, 12 beraberlik ve 7 yenilgi karnesine sahip Buruk'un Galatasaray'daki puan ortalaması ise 2.59.
Okan Buruk, 2008-2012 arasında Messi ile tarih yazan Pep Guardiola'nın Barcelona'daki performansını bile geride bıraktı.
2.48 PUAN ORTALAMASI YAKALAMIŞTI
O dönem üst üste 3 şampiyonluk yaşayan Guardiola, Barça'nın başında çıktığı ilk 112 La Liga maçında 87 galibiyet, 17 beraberlik ve 8 yenilgi ile 278 puan toplamış ve 2.48 puan ortalaması yakalamıştı. Guardiola Barcelona'da lig, Avrupa ve diğer kulvarlarda 2.36, Bayern Münih'te 2.41 ve M.City'de 2.28 puan ortalamasına ulaştı.
2022 yazında Galatasaray'ın başına geçen 51 yaşındaki çalıştırıcı, 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa zaferleri yaşadı.