UEFA Konferans Ligi'nde son olarak Bodo/Glimt'e 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor...
BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Beşiktaş tarafından yapılan açıklamada, 10 Ekim'den bu yana futbol takımı teknik sorumluluğu görevini yürüten Burak Yılmaz'la kendisinin isteği üzerine yolların ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Burak Yılmaz'a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.
BODO MAÇI ÖNCESİ BURAK YILMAZ'A TEPKİ
Beşiktaş'ın Bodo / Glimt'i konuk ettiği karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, taraftardan tepki gördü. Siyah-beyazlı taraftarlar, takımların ısınma hareketlerini gerçekleştirdiği sırada 'Burak Yılmaz'ı istemiyoruz' şeklinde bir süre tempo tuttu.
İKİNCİ GOLDEN SONRA SERGEN YALÇIN SESLERİ
Beşiktaş'ın Bodo karşısında 2-0 geriye düştüğü anlardan sonra taraftar takıma ve yönetime tepki gösterdi. Bu andan sonra oyunculara yönelik büyük tepkinin yanı sıra yine Burak Yılmaz da hedefteydi. 'Burak dışarı' tezahüratları yapan tribünler, Sergen Yalçın lehine de tezahüratlarda bulundu.
BURAK YILMAZ'IN BEŞİKTAŞ KARNESİ
Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş'ın İstanbulspor ile oynadığı maçta ilk kez takımın başında olan 38 yaşındaki Burak Yılmaz, dört lig maçında 2 galibiyet ve 2 beraberelik aldı. Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın başında çıktığı iki Avrupa maçından da mağlubiyetle ayrıldı.
BURAK YILMAZ'IN TEPKİ ÇEKEN BAILLY AÇIKLAMASI
Burak Yılmaz, deplasmanda 3-2 kaybedilen Antalyaspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Söylemek istediği çok şey olduğunu ve kimseden de bir şey istemediğini anlatan genç çalıştırıcı, "Başkanımızın aldığı kararla elimi taşın altına koyup geldim. Sonuna kadar ne kadar istenirse, yarın bana teşekkür edilirse ben de teşekkür ederim. Her şeyimi vermeye çalışıyorum" diye konuştu.
"BAILLY'Yİ YAKIŞIKSIZ HAREKETİ NEDENİYLE OYUNDAN ALDIM"
Burak Yılmaz, devre arasında Eric Bailly'yi Tayfur Bingöl'e yönelik eylemi sonrasında oyundan aldığını açıklamıştı. Soyunma odasında yaşananlara ilişkin Burak Yılmaz şunları demişti: "Beşiktaş forması benim için galibiyetten, 3 puandan, benim teknik direktörlük hayatımdan daha değerli. Ben arkadaşlarıma bu formayı veriyorsam elim titreyerek veriyorum. Onlar öyle kullanıp geri vermemeli. Verdiysem geri almasını da bilirim.
"Formayı verdim, kullanamayanlara saygısızlık, terbiyesizlik yapandan tekrar alırım. Hiçbir şey umrumda değil. Bizim ülkemize gelip bizim oyuncularımıza saygısızlık, terbiyesizlik yapanı asla kabul etmeyeceğim. Sonu ne olursa olsun. Sakatlık durumu yoktu, yakışıksız hareketi nedeniyle oyundan aldım. Benim oyuncumun yakasını çekemezsin."
"KALIYORSAM BİRKAÇ İSTEĞİM OLACAK"
Burak Yılmaz, "Beşiktaş'ta kaos var biz de vuralım. Beşiktaş'ta kaos falan yok. Hakemin yaptıkları ortada. Bir hafta bizi bir hafta başkasını doğruyorlar. Şimdi başkanımla konuşacağım. Ben yarın başkanımla saygılı bir şekilde elini öper ayrılırım. Kalıyorsam da birkaç isteğim olacak." demişti.
BEŞİKTAŞ, RIZA ÇALIMBAY'I RESMEN AÇIKLADI
Bu sabah istifa eden Burak Yılmaz'ın yerine akla gelen ilk isim, yılların tecrübesi Rıza Çalımbay oldu. Beşiktaş, Rıza Çalımbay ile anlaşıldığını resmen açıkladı.
"KİMSENİN LAF SÖYLEMEYE HAKKI YOK"
Burak Yılmaz'ın Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan sonra geçtiğimiz günlerde A Spor'a konuşan Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın sözlerinin talihsiz olduğunu belirterek "Burak beni kastetmemiştir. Söylediklerine katılmıyorum. Talihsiz bir konuşma oldu. Tekrar söylüyorum. Kimsenin Beşiktaş'ın büyüklerine, Beşiktaş'a emek vermiş insanlara laf söylemeye hakkı yok." demişti.
Rıza Çalımbay sözlerinin devamında ise "Şu anda Beşiktaş'ta sıkıntılı durumlar var. Bu da atlatılmayacak gibi bir şey değil. Birlik beraberlik içinde olmak gerekiyor. Bu zor günlerde, sıkıntılar üst üste gelince problemler büyüyor. Son maça baktığınızda, kaybedilmemesi gereken bir maçtı.
O maçı kaybedince moraller biraz daha bozuluyor. Ama her zaman Beşiktaş'ın hedefi vardır. Şu anda bana göre; ligde, Avrupa'da, Türkiye Kupası'nda hedefi var. Ama böyle devam ederse küsmeler falan, biraz daha sıkıntılar olabilir." açıklamasında bulunmuştu.