Spor Toto Süper Lig'de derbi haftasında Beşiktaş, 10 kişi kaldığı maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Cenk Tosun (2), Redmond, Aboubakar'ın golleriyle 4-2 mağlup ederek tarihi bir maça imza attı.
F.BAHÇE TARAFTARI İSTİFAYA ÇAĞIRDI
Valencia ve İrfan Can Kahveci'nin gollerini attığı Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Fenerbahçe taraftarı maç içerisinde "yönetim istifa" ve "Ali Koç istifa" tezahüratları yaparak takıma ve yönetime tepki gösterdi.
SON DUBLECİ CENK TOSUN
Süper Lig'in son 3 sezonunda da bir Beşiktaş oyuncusu Fenerbahçe deplasmanında 2 gol sevinci yaşadı. 2021- 22'de Aboubakar, 2021- 22'de Josef, dün de Cenk Tosun bu mutluluğu tattı..
GALİBİYET TAYYİP'E ARMAĞAN
Kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye gol atan Cenk Tosun, galibiyeti sakatlık geçiren Tayyip Talha Sanuç'a armağan etti. Tayyip'in çapraz bağlarında sıkıntı olduğu ve uzun süre takımdan ayrı kalacağı bilgisini veren 31 yaşındaki forvet, karşılaşma içinse şunları söyledi:
"Kolay bir iş değil bu sonuç. Herkes elinden geleni yaptı. 10 kişi kalınca koşmak zorundasın. Hızlı ataklara çıktık. Rakibin ataklarında da iyi kontratağa çıkıp karşılığını gollerle aldık. Redmond'a teşekkür ediyorum. İki golümde de asisti o yaptı. İkinci devre iyi oynadık. Mert iyi bir maç çıkardı. Yorgunuz ama bunlar tatlı yorgunluklar. Galip ayrıldığımız için mutluyuz."
YOK ARTIK REDMOND!
İlk yarıda sağ kanattan bindirmeler yapamayan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, ikinci devrede eksikliği görüp kanada Ghezzal'ın yerine Nathan Redmond takviyesi gerçekleştirdi. Bu hamle anında meyvesini verdi. Cenk'in ağlara yolladığı iki golün asistini yapan İngiliz futbolcu, Kartal'ın 3. golünü atarak Kanarya'nın fişini çekti. Şova 1 gol de Aboubakar'a attırarak devam etti. Redmond, bu sezon 4 gol-6 asiste imzasını koydu.
"ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM!"
Üç asist, bir golle derbiye damgasını vuran Redmond karşılaşma sonrası, "Aleyhimize çalınan penaltılar ve kırmızı kartı göz önüne alırken dağılmadık ve takım olarak iyi bir performans gösterdik. 10 kişi kalınca her fırsatı değerlendirmeniz gerekiyor. Ben de üzerime düşeni yaptım" diye konuştu.