Üç yıldır uygulamada olan kural değişecek, TFF yeni sistem üzerinde çalışıyor.
İŞTE GÜRCAN BİLGİÇ'İN YAZDIĞI YENİ YABANCI KURALINA DAİR DETAYLAR...
Futbol kamuoyunu uzun süredir meşgul eden yabancı sınırı konusunda SABAH Spor önemli bilgilere ulaştı.
EN AZ 4 OYUNCU GÖNDERİLECEK
Federasyonun üzerinde çalıştığı yeni yabancı planlaması, toplamda 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapılabilmesine izin veriyor.
Bunların tamamı kadroda yer alamayacak. İlk 11'de 6 yabancı oyuncuya izin verilirken, kulübede de 2 oyuncu yer alabilecek.
Diğer iki oyuncu ise tribüne çıkmak zorunda kalacak. Bu durumda kulüplerin en az 4 yabancıyla yollarını ayırması gerekiyor.
TFF'nin bu konuyu da araştırdığı, kuralın bu sezon doğrudan devreye sokulup sokulmayacağını belirlemek amacıyla sözleşmesi biten oyuncuları incelediği ifade ediliyor.
31 Mayıs itibariyle 90 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Bu nedenle federasyon bu kararını yeni sezonda devreye sokabilir.