İspanya La Liga'nın 36. haftasında Barcelona, deplasmanda Espanyol ile karşılaştı. RCDE Stadyumu'nda oynanan maçı Katalan devi 2-0 kazandı.
Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 53. dakikada Lamine Yamal ve 90+6. dakikada Fermin Lopez kaydetti. Lopez'in golünün asistini genç yıldız Yamal yaptı.
Katalan devi bu galibiyetle puanını 85'e çıkardı ve ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Barça'nın genç yıldızı Lamine Yamal karşılaşmada attığı golle maça damga vurdu. İşte Yamal'ın attığı o gol...
🚀 LAMINE YAMAL'DAN MUZZAM GOL!pic.twitter.com/uXoYyLnXKG
— Sabah Spor (@sabahspor) May 15, 2025
Real Madrid'i geçerek zafere ulaşan Barcelona, tarihinin 28. şampiyonluğunu kazanmayı başardı.
YAMAL SEZONA DAMGA VURDU
Barcelona'nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, sezona adeta damga vurdu.
İspanyol futbolcu, bu sezon Barcelona'da 52 maça çıktı ve 16 gol, 24 asistlik performans sergiledi.
HANSI FLICK İLE 3 KUPA!
Barcelona'da Xavi'nin yerine göreve gelen Hansi Flick sezonu 3 kupayla bitirdi. Alman teknik adam yönetimindeki Barça, LaLiga, Copa del Rey ve İspanya Kral Kupası'nı kazandı.
Ayrıca Hansi Flick yönetimindeki Barcelona, bu sezon oynadığı bütün El Clasico'ları kazanmayı başardı.
RONALDO İLE KUPA SAYISI EŞİT!
Öte yandan 17 yaşındaki Lamine Yamal, bu şampiyonlukla birlikte ikinci kez LaLiga'da zafere ulaşmış oldu. Genç oyuncunun Cristiano Ronaldo ile aynı sayıda LaLiga şampiyonluğunun bulunması sosyal medyada gündem oldu.