City Airbus Taxi, elektrikli motorları sayesinde geleneksel motorlara oranla çok daha az ses çıkarıyor ve çevreci olma özelliği taşıyor.
Proje sayesinde şehir içerisinde kısa mesafelere seyahat etmek çok daha konforlu ve hızlı hale gelecek.
Projenin tanıtımı ve aracın prototipi Alman Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ve Alman Devlet Bakanı Dorothee Bär ve firmanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Almanya'nın Ingolstadt kentinde gerçekleştirildi.
Airbus'ın bu ilk hava taksi projesi değil... Airbus bir başka hava taksi projesi olan Airbus Vahana'nın 50 uçuşluk test aşamasını başarıyla tamamladığını duyurmuştu. CityAirbus projesine göre, helikopter tekknolojisine daha yakın olan Airbus Vahana projesinin ise 2020 yılının ortalarında piyasa sunulması planlanıyor.