Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a geldi.
31 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Washington'da düzenlenecek olan Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gelen CumhurbaşkanıErdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan TUR uçağı TSİ 23.40 sıralarında Andrews Hava Üssü'ne geldi.
Erdoğan ve beraberindeki daha sonra ikamet edecekleri St. Regis Hotel'e geldi. Burada kendisini karşılayan Türk vatandaşlarını selamlayan Erdoğan daha sonra otele geçti.
Erdoğan'ı otele gelişinde kentteki Türkler coşkuyla karşıladı. "Güvenilir lider hoş geldin", "Milletin adamı", "Suriyeli mültecileri koruduğun için teşekkürler", "Ant olsun ki milletin son sesi ustayı üzeni, üzeceğiz" pankartları taşıyan kalabalık, açtıkları büyük boy Türk bayrağıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.
Makam aracından indikten sonra eşi Emine Erdoğan ile otelin karşısındaki kaldırımda kendisini bekleyen kalabalığın yanına giden Erdoğan, sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Kalabalıktakiler Erdoğan'a, "Seni seviyoruz", "Allah seni başımızdan eksik etmesin" ve "Millet seninle gurur duyuyor" diye seslendi.
Erdoğan, otele girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'deki programının başladığını belirtti. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacağını anımsatan Erdoğan, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışını yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.