Kahramanmaraşlı Mehmet Cerit (56), 30 yıldan fazla Hollanda'da çalıştıktan sonra emekli olup memleketine döndü. Bahçelievler Mahallesinde 4 katlı bir apartmandan aldığı evinde yaşarken, 6 Şubat depremine yakalandı.
Evi ağır hasar alsa da o dönem hamile olan eşiyle kendilerini güçlükle dışarı atan Cerit, hayatta kaldıklarına şükretti. Bir ay kadar kentte kalan Mehmet Cerit, hamile eşine bir şey olacak korkusuyla Konya'nın Akşehir ilçesinde kiraladığı eve taşındı.
Burada dünyaya gelen kızına ise Deniz Aden ismini verdi. Karacasu mevkiinde TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarından almaya hak kazanan Cerit ailesi memleketlerine geri döndü.
Çünkü 11 ilde yaşadığımız felaketten, Hollanda nüfusu kadar insan etkilendi. Devletimizin bu kadar kısa sürede bu işlere başlayıp, buralara kadar gelmesi bana göre mucize.