TSK'nın hava harekatı yaptığı yerlerden Karacak Dağı'nın daha önce Suriye'de vurulan Karaçok dağı olmadığının altını çizen Ağar, harekatın önemini ise "Türkiye, cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir" sözleri ile anlattı.
Ağar Dede Korkut ayrıntısında da dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri dün akşam Irak'ta iki terör üssünü hava harekatı ile vurdu..
Yanlış değerlendirmelere neden olabilecek bu ayrıntıyı Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medyadan paylaştığı şu mesajla düzeltti:.
''Dün TSK'nın hava akınıyla vurduğu KARACAK D. Suriye'deki KaraÇOK D. DEĞİLDİR. Karacak IRAK'ta, MAHMUR'un hemen kuzeyinde, TR'ye 170-180 km uzaktadır. TR bu akınla ilk defa MAHMUR'da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir. Dağ, Musul-Kerkük arasındadır.''.