23 saat boyunca çığ altında kaldıktan sonra mucizevi bir şekilde kurtulan kayakçı, yeniden yürümeyi öğrenerek sağlık görevlilerini şaşkına çevirdi.
Kurtarma ekipleri, neredeyse tüm gün boyunca tonlarca kar altında kalan 54 yaşındaki Carluccio Sartori'yi ölü bulmayı bekliyordu.
Ancak onu İtalya'nın Güney Tirol bölgesindeki Val Badia dağlarında karların derinliklerinde onu bulduklarında, onun yalnızca bilincinin yerinde olmasına değil, aynı zamanda sohbet edebilmesi karşısında da hayrete düştüler.
"Sağ ayağımda küçük sorunlar vardı ama iyileşme aşamasında. Sağ elim ise hareket ettirebilsem bile sıcaklık değişimlerinde ağrıyor. Ancak iyi olduğum için mutluyum."
Şöyle dedi: "Doktorlar bile bunu açıklayamıyor. İlk 8-10 saat içerisinde hayatımı kaybetmiş olmalıydım." Sartori şöyle devam etti: "Beni bulduklarında bilincim yerindeydi ve vücut ısım 23 dereceydi, tüm organlarım mükemmel çalışıyordu."
"Onlar için bu açıklanamaz bir şeydi. Doktorlar mükemmel bir fiziğe sahip olduğumu söylediler. Spor yapıyorum, dağ bisikletine biniyorum ama sağlıklı beslenme konusunda arada kaçamaklar yapıyorum ve sigara içmiyorum."
Sartori çığ düşme esnasında düşündüklerini ve yaşadıklarını şöyle aktardı: "Uyuyakalmamam gerektiğini biliyordum, bunu dağcı filmlerinde izlemiştim ama ekstrem durumlarda hayatta kalma konusunda uzman değilim."
"Mikro hareketlerle elimden gelen tek elimi hareket ettirdim. Direnmeye çalıştım, nefes alabileceğim bir çukur kazdım kendime. Çığ hareket ediyordu. Kalbimin dayanamayacağından korkuyordum ama zihinsel olarak, Odaklanmamı sağlayan şey hedefimdi."