Olay, 27 Mayıs 2025 günü saat 16:00 sıralarında İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet Kol, aralarında husumet bulunduğu belirtilen kardeşi Barış Kol'u, tıraş olduğu sırada tabancayla ensesinden vurdu.
CİNAYET ANI KAMERADA!
Kanlar içinde kalan Barış Kol, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Gazi Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Cinayet anı, berberin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Ahmet Kol, olay yerinden hızla kaçtı. Polis ekipleri, cinayetin ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Ahmet Kol'un, olaydan önce otomobilini bölgeye yakın bir otoparka bıraktığı ve arkadaşı O.C. ile otoparka geldiği belirlendi. O.C., emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
213 SAATLİK KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, 54 ayrı güvenlik kamerasından 213 saatlik görüntüyü titizlikle inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Ahmet Kol, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde saklandığı evde suç aleti tabancayla yakalandı. Ayrıca, Kol'a yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen M.S. (46) ve A.S. (58) de gözaltına alındı. Üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ahmet Kol'un susma hakkını kullandığı öğrenildi.
BABA HÜSEYİN KOL'UN KARANLIK GEÇMİŞİ
Kol ailesinin geçmişi, Samsun'daki bir başka trajik olayla bağlantılı. Hüseyin Kol, 7 Mart 1998'de Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1'inci Müdürü Zeki Bayrak'ın öldürülmesi olayında "azmettirme" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, 2009'daki bir soruşturmada "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası aldığı, "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" ile "tefecilik" suçlarından 42 bin 500 TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Interpol tarafından uluslararası yakalama kararıyla aranan Hüseyin Kol, 23 Mart 2025'te yakalanarak cezaevine gönderilmiş, ancak 4'üncü evre akciğer kanseri teşhisi nedeniyle infaz erteleme kararıyla hastanede tedavi altına alınmıştı. Hüseyin Kol, 28 Mayıs 2025'te tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.
BABA VE OĞUL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Hüseyin Kol ve oğlu Barış Kol için İlkadım ilçesindeki Büyük Camii'de cenaze namazı kılındı. Cenazeler, Canik ilçesi Hasköy Pelitli Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Barış Kol'un da 1998'deki Zeki Bayrak cinayeti nedeniyle hapis cezası aldığı ve cezasını tamamladığı öğrenildi.