Dolandırıcılar, Ankara'da yaşayan Gürkan Sayın'ın çevrim içi yemek siparişi verilen bir uygulamadaki kredi kartını iddiaya göre hackleyerek toplamda 2 bin 500 liralık yemek siparişi verdi.
EKSTREYİ GÖRÜNCE ŞAŞTI KALDI
Dolandırıcılar Gürkan Sayın'ı hedef aldı. İstanbul'daki sahtekarlar, Sayın'ın bir yemek sipariş uygulamasına kayıtlı kredi kartını hackledi. Kendilerine toplamda 2 bin 500 liralık yemek sipariş etti.
Sayın ise bankadan gelen 2 bin 500 liralık ekstreyi görünce şaştı kaldı. Hemen bankaya gidip itiraz dilekçesi yazdı.
"KOD GELMEDİ, DOLANDIRILDIM"
Sayın başına gelenleri şöyle anlattı: "Benim adıma bir online alışveriş sitesinden yemek siparişleri verilmiş. Fiyatları da 800 lira civarında. Normal şartlarda alışveriş yaptığımızda telefona bir kod gelmesi gerekir. Bana herhangi bir kod gelmedi.
Toplamda 2 bin 500 lira dolandırıldım" dedi.Dolandırıldığını anlayan Sayın, çevrim içi yemek siparişi verilen uygulamayı aradığını dile getirerek, "Onlar, bana 'Farklı cihazlardan benim adıma giriş yapıldığını' söyledi.