Fındık alım fiyatları açıklandı. Fındık işiyle uğraşan vatandaşların beklediği fiyatlar Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından yapılan açıklamayla belli oldu. Geçen sene fındık fiyatları Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başında 82,50 TL olarak açıklanmıştı. Bu yıl fındık fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?
SON DAKİKA FINDIK FİYATLARI BELLİ OLDU!
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılan açıklamada 2024-2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları açıklandı. Buna göre levant kalite için 133 TL, Giresun kalite 135 TL belirlendi.
FINDIK YEVMİYESİ 2024 NE KADAR?
Giresun'da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi asgari 666,75 lira olarak belirlendi.
TMO'DAN YAPILAN AÇIKLAMADA:
TMO; fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır.Üreticilerimiz 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularını alabilecektir.Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak olup, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır.