"Bir ay içinde bu meteorun teknolojik kökenli olup olmadığını bulabiliriz" ifadelerini kullanan Avi Loeb uzaylıların varlığını kanıtlayacak bir çalışma için geri sayıma başladı. Küçük metal parçaların yapay bir alaşım olabileceğini aktaran dünyaca ünlü profesör açıklamaları ile ürpertti. İşte, o çalışmanın detayları…
2014 yılında Pasifik Okyanusu'na düşen meteor benzeri parçalar Manus Adası yakınlarından çıkarılmıştı. Harvard fizik profesörü Avi Loeb, UFO ihtimalinin yüksekliğine dikkat çekerek parçaların yapay bir alaşım olabileceği yönünde görüşlerini açıkladı.
Parçaları çıkaran ekibin başında yer alan Loeb, "Bunun yapay olma ihtimali var. Bir uzay aracı olma ihtimali var" şeklinde açıklama yaptı. Çalışmaların son aşamasına gelindi.
Loeb Daily Star'a yaptığı açıklamada 'Bir ay içinde yeni haberler bekliyorum. Umudum bu yönde." diye konuştu.
Erken belirtiler, kürelerin anormal olduğu ve insanoğlunun bildiği herhangi bir uzay taşından daha güçlü olduğu yönünde.
Bu çalışma, uzaylılar tarafından üretilen bir yıldızlararası uzay aracının Dünya'ya indiğinin ilk bilimsel kanıtı olabilir.
ABD Uzay Komutanlığı bünyesindeki bilim insanlarının analizlerine göre büyük ihtimalle nesneler güneş sistemimizin dışından geliyor.
Almanya, Papua Yeni Gine, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok ülkede araştırma sonuçlarına ilgi oldukça yoğun. Atomik izotopları ve kimyasal bileşimleri inceleyen bilim insanları dünya dışı bir yaşamı kanıtlayabilir.
27 GÜN KALDI!
Ağustos ayı başında 1 ay içinde sonuç almayı beklediklerini açıklayan profesör Avi Loeb'in açıklamasına göre tarihi çalışma için sadece 27 gün kaldı:
Nesne, Dünya atmosferine saatte 100.215 mil hızla geçerken sıradan bir demir-metal meteoru yok edebilecek basıncın dört katına dayandı.
"Sahip olduğu itici güç nedeniyle Güneş'in yakınındaki yakın yıldızların %95'inden daha hızlı hareket ediyordu.
"Aynı zamanda çok sert bir malzemeden yapılmıştı. Malzeme dayanıklılığı, son on yıllarda NASA kataloğundaki 272 uzay kayasının hepsinden daha sağlamdı. Bu, yapay bir alaşımdan olma ihtimalini artırdı."