SON DAKİKA: HATAY'DA ANNE VE İKİ ÇOCUĞU EVDE ÖLÜ BULUNMUŞTU!
Anne ve iki çocuğu evde ölü bulundu. Acı tablo herkesi yasa boğdu. 3 kişinin öldüğü olayda flaş bir gelişme yaşandı. Olay dün Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşındı.
ŞOKE EDEN AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI
Aynur Mert'in (41) evinden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi.
Olay yerinde yapılan incelemelerinin ardından anne ve çocuklarının cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Yaşanan olayla ilgili İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay sırasında firari olarak değerlendirilen şüpheli Turgay Mert'in peşine düştü.
Osmaniye'de olduğu bilgisine ulaşılan Turgay Mert, polisin düzenlediği operasyonla saklandığı adreste gözaltına alınarak İskenderun'a getirildi.
KIZININ OKULDAN GELMESİNİ BEKLEMİŞ
Emniyette sorguya alınan Turgay Mert'in, ilk ifadesinde psikolojisinin bozuk olduğunu ileri sürerek son zamanlarda ailesiyle ilgili sorunlar yaşadığını belirttiği bildirildi.
Katil zanlısı Mert ifadesinde ayrıca, eşini ve çocuklarını öldürdükten sonra intihar etmek istediği, ancak ailesini katlettikten sonra intihar etmekten vazgeçerek evi terk ettiğini anlattı.
OSMANİYE'DE YAKALANDI
Polis olayla ilgili bir türlü ulaşılamayan baba Turgay Mert'in peşine düştü. Eşi ve çocukları evde ölü bulunan Mert'in izin takip eden polis, Osmaniye'de olduğunu belirledi.
Düzenlenen operasyonla saklandığı evde gözaltına alınan Turgay Mert, İskenderun İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadesi alınan Turgay Mert, suçunu itiraf ederek eşini ve çocuklarını öldürdüğünü açıkladı.
OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Olay yerinde savcılığın yaptığı inceleme sonrası Aynur Mert ve çocuklarının cenazeleri İskenderun Devlet Hastanesi morguna oradan da ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Eşi tarafından boğularak öldürülen Aynur Mert ile çocukları Aleyna Mert ve Ahmet Ali Mert'in Adana Adli Tıp'ta yapılan incelemeleri tamamlandı. Yakınları tarafından teslim alınan cenazeler, Osmaniye'ye götürüldü. Aynur Mert ve çocuklarının cenazelerinin Osmaniye'de toprağa verileceği öğrenildi.
Turgay Mert'in ifadesinde, dün öğleden sonra eşi Aynur ile aralarında çıkan tartışmada, onu elleriyle boğarak öldürdüğünü belirterek, "Ardından İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi'nde öğrenci olan oğlum Ahmet Ali'yi bekledim. O da gelince içine uyku ilacı attığım ayranı içirmek istedim.
'Baba bu acı' diyerek içmek istemedi. Onu da boğarak öldürdüm. Daha sonra aynı lise okuyan kızımı bekledim. Dershaneye gitmişti. Kızım da gelince onu da boğarak öldürdüm. Cinayetlerin ardından Osmaniye'ye gittim" dediği belirtildi. Turgay Mert'in polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.
YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER!
Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Aynur Mert ile çocukları Aleyna Mert ve Ahmet Ali Mert'in cenazeleri aileye teslim edildi.
İkindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aynur Mert ile çocukları Aleyna Mert ve Ahmet Ali Mert gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Öte yandan, gözaltına alınan Turgay Mert'in adliyeye sevk edildiği gelen son dakika bilgileri arasında yer aldı. Mert'in gazetecilerin sorduğu 'Neden yaptınız?' sorusuna da yanıt vermediği belirtildi.