İstanbul'da başıboş köpek terörü bir kez daha yüzünü gösterdi. 15 Eylül'de yaşanan dehşetin adresi bu kez Esenyurt oldu. Esenyurt'a bağlı Gökevler Mahallesi'nde bulunan Kardeşkent Sitesi'nde İkra Su E, bisiklet sürdüğü sırada başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Defalarca 'beslenmemesi' yönündeki uyarılara rağmen bazı site sakinleri tarafından beslenen köpeğin saldırısı sonucu minik kızın suratı parçalandı.
Dehşet dolu anların ardından korku ve paniğe kapılan minik kız ailesinin yanına koştu. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Minik İkra Su önce Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından da Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane sürecinde ilk olarak İkra Su'nun kuduz tedavisine başlandı. Resmi prosedür nedeniyle suratındaki yaralarına dikiş atılamayan, yaraları bantlarla tutturulan minik kızın lazer tedavisi görebileceği söylendi.
Ancak henüz yaşı küçük olduğu, bünyesi bazı tedavileri kaldıramayacağı gerekçesiyle 18 yaşına kadar kısıtlı tedavi görebileceği, yüzünde yaralar kalacağı ve bunların da kremle kapatılabileceği aktarıldı. Ailenin son duruma ilişkin plastik cerrahlarla görüşmeleri sürüyor.
Saldırı anına ait kamera görüntülerine ulaşamayan baba, kızına saldıran köpeği ararken bir şok daha yaşadı. Kızının tedavisine başlanması için harekete geçen baba, kayıp köpeği de aramaya koyuldu. Baba Veysel E., başıboş köpeğin kaçırıldığını öğrendi. Bulmaya çalıştığı köpeğin Tekirdağ taraflarına kaçırıldığını öğrenen baba, çabaları sonucu olaydan iki gün sonra kızına saldıran köpeği bulduğunu ve Esenyurt Barınağı'na teslim edilen köpeğin 11 gün gözlem altında tutulacağını söyledi. Baba Veysel E, ayrıca Esenyurt Belediyesi ve kaymakamlığın da söylediklerine kulak tıkladığını, kendileri ile ilgilenmediklerini ifade etti.
"KAMERA KAYITLARINI ORTADAN KALDIRDILAR"
Korkunç olayla ilgili yaşadıkları zor süreci SABAH'a anlatan baba Veysel E, "Başıboş köpeğin siteden uzaklaştırılması adına site yönetimine defalarca uyarıda bulundum. Kimseye derdimi anlatamadım. Sonunda da başımıza bu geldi. Olay anına ait görüntülere ulaşmak adına site yönetiminden kamera kayıtlarını istiyorum. 'Silindi', 'Kameralar çalışmıyor' gibi cevaplar veriyorlar. Bu olayın tüm sorumluluğu site yönetimine ait. Haklarında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.
"BABA BANA YARDIM ET"
Kızının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden acılı baba Veysel E., "O günden sonra hayatımız resmen kabusa döndü. Kızım bu yıl ilkokula başladı. Her sabah onu aynanın karşısında görüyorum. Sürekli kendisini izliyor. Okulda arkadaşlarının görüntüsü ile dalga geçeceği endişesine kapılıyor. 'Baba bana yardım et' diyor. İçim parçalanıyor. Ben kızımın hakkını sonuna kadar savunurum. Bu olaylardan dolayı işimden de oldum. Taksicilik yapıyordum. Kızımla ilgilenmekten işe gidemedim. Taksi sahibi de aracı başka şoföre verdi." şeklinde konuştu.