11 Kasım 2024'te, Selçuk'un Cumhuriyet Mahallesi Tavşantepe mevkiinde, tek katlı bir evde yangın çıktı. Eşi Hakan Akcan cezaevinde olan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Melisa Akcan, saat 19.00 sıralarında çocuklarını evde bırakarak hurda satmak için sanayi sitesine gitti.
Evde yalnız kalan Aras Bulut (1), Masal Işık (2), Aslan Miraç (3), Funda Peri (4) ve Fadime Nefes Akcan (5), elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle başlayan yangında mahsur kaldı.
Komşuların ihbarıyla olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürdü, ancak 5 kardeşten 3'ü dumandan zehirlenerek olay yerinde, 2'si ise hastanede hayatını kaybetti. İlk incelemede, kapının kilitli olduğu ve içeriden kolunun bulunmadığı tespit edildi.
İDDİANAME VE SUÇLAMA
Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Melisa Akcan'ın çocuklarını uyuttuktan sonra elektrikli ısıtıcıyı açık bırakarak evden ayrıldığı belirtildi. Çocukların yaşları nedeniyle ısıtıcının devrilme riskini bilemeyeceği, ancak annenin bu tehlikeyi öngörmesi gerektiği vurgulandı.
"EVE DÖNDÜĞÜMDE YANGIN BAŞLAMIŞTI"
Akcan, polise verdiği ifadede, "Çocuklarımı yer yatağına yatırıp uyuttum. Elektrikli ısıtıcıyı salonun ortasına koydum. Hurdaları satmak için sanayi sitesine gittim. Eve döndüğümde yangın başlamıştı. Çocuklarımı dışarı çıkarmaya çalıştım, ama hepsi hareketsizdi.
KAPININ İÇERİDEN KOLU YOKTU!
Kapıyı kilitlemedim, sadece çektim. İçeriden kolu yoktu, sadece Fadime Nefes kapıyı açabiliyordu. Evden ayrılmam 25 dakika sürdü" dedi. Eşi cezaevinde olduğu için hurdacılık yaptığını belirtti.