Mayıs ayında Bursa Nilüfer'deki kırsal alanda korkunç bir olay meydana geldi. Servisçi Kamil Öğütçü, minibüsünde uzun süredir hostes olarak çalışan Aysun Y. ile birlikte evine gitti. İkili burada kavga etti. Bunun üzerine genç kadın telefondan sevgilisine konum gönderdi.
'Patronumla birlikteyim. Bu adam beni rahatsız ediyor' dedi. Konuma giden Ali Dinç, tartıştığı Öğütçü'ye yanındaki tabancayla ateş etti. Evli ve 3 çocuk babası olan adam hayatını kaybetti. Ali Dinç ile saldırıda yaralanan Aysun Y. İse olay yerini terk etti.
Kaçan ikili kısa sürede enselendi. Dinç, emniyette cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini itiraf etti. Cezaevine gönderildi. İlk duruşmada ise boşandığını ve eşi ölen Aysun Y. ile 13 yıldır dini nikahlı olarak yaşadıklarını söyledi.
Dinç, "Aysun, olaydan 15 gün önce patronunun kendisinden 'hoşlandığını' söyledi. Ben de çalışmamasını istedim. O gün Aysun, Kamil Öğütçü ile konuşup ayrılmak için işe gitti. Telefon ile aradığımda bana, ağlamaklı bir sesle, 'Bir yere gidiyorum seni arayacağım' dedi. Durumdan şüphelendim. Bunun üzerine, Kamil'in daha önceden bildiğim Dağyenice'deki evine gittim. Burada, Aysun'u dayak yemiş halde gördüm. Arabaya binip evden uzaklaşıyorduk.
Bunun üzerine Kamil ile kavgaya başladık. Bu sırada, güvenlik görevlisi olarak çalıştığım iş yerimde kullandığım belimdeki tabancam yere düştü. İkimiz de almak isterken silah ateş alınca, Kamil 'Yandım anam' diye bağırdı. Sonra olay yerinden ayrıldık" dedi.
Aysun Y. ise olaydan 20 gün önce patronunun serviste kendisine, 'Sen dul kadınsın. Çok güzelsin. Erkeksiz yaşamazsın' şeklinde rahatsız edici sözler söylediğini öne sürüp, "Bu sözlerden sonra işi bırakmayı düşünüyordum. Kamil Bey o gün beni, istemememe rağmen Dağyenice Mahallesi'ndeki evlerine götürdü. Burada ormana çekip, direnmeme rağmen dövüp, bana tecavüz etti. Sonrasında Ali geldi. Aralarında çıkan kavgada Ali'nin yere düşen tabancasını almak istediler. Silah patladı. Patronum öldü" dedi.
Maktulün eşi K.Ö. ise hostes Aysun'u suçladı ve "Aysun Y.'yi suçlayarak, "Davaya katılmak istiyorum. Ayrıca, mağdur konumundaki Aysun Y.'den şikayetçiyim. Kendisinin iki tarafı birbirine düşürdüğünü düşünüyorum. Olaya ilişkin görgüye dayalı bilgim yoktur. Ben şoförlerden, Ali Dinç'in eşim Kamil'i bir şekilde tehdit ettiğini duydum" diye konuştu.
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, "Sanığın olay tarihinde maktul Kamil ile mağdur Aysun'un yanına gidip, yanında getirdiği tabanca ile hedef almak suretiyle ateş ederek maktulü öldürdüğü, boğuşma sırasında ateş ederken minibüste bulunan mağdur Aysun'un da yaralandığı, sanığın, mağdurun yaralanmasını öngörmesine rağmen boğuşmaya devam edip, ateş etmek suretiyle neticeyi kabullendiği" ifadelerine yer verilerek, Ali Dinç hakkında, 'kasten öldürme' suçundan müebbet, Aysun Y.'ye yönelik 'kasten yaralama' suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istendi.
Ali Dinç'in cinayeti planlayarak işlemediğini söyleyen avukatları Okan Bozkurt ile Mert Atakılıç, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma için ek süre veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.