Profiterol tarifi MasterChef 2023 All Star son bölümde gündeme geldi. Evlerinde kendileri de hazırlamak isteyenler yoğun olarak profiterol tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorulara yanıt aramaya devam ediyor.
Profiterol tarifi ve tüm detaylar şöyle;
İç kreması için:
Çikolata sosu için:
Öncelikle hamuru için tereyağı, tuz, un ve suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte hızlıca birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırparak hamura yedirin. Hamurdan bir kaşıkla cevizden biraz daha küçük parçalar alarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakın.
Hamurun içinin boşalması için pişmesine yakın fırının ısısını 100 dereceye düşürün ve 15-20 dakika bu şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. İç kreması için un, mısır nişastası, tozşeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp, karıştırın. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.