Bilal Kısa isimli yönetmen ve adı henüz bilinmeyen bir model, Ankara Kocatepe Camii'nde skandala imza attı.
Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi.
"ZITLARIN BÜYÜSÜ"
Camide verilerek dini değerleri ayaklar altına alınan görüntüler 'zıtların büyüsü' ifadesiyle sosyal medyada paylaşıldı.
Sosyal medya üzerinden İngilizce olarak yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tespih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor.
ANKARA VALİLİĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Valiliği söz konusu olayla ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada "İlimiz Kocatepe Camiinde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında Valiliğimizce adlî ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.
ÖZÜR DİLEDİ
Kısa sürede büyük tepki toplayan paylaşımı yapan yönetmen Bilal Kısa, yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi. Kısa, "Kocatepe camiinde yapmış olduğum çalışmamın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetim camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin cami olduğunu göstermekken şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.
BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camiindeki skandala ilişkin harekete geçerek , 'Dini değerleri alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kişinin Ezgi Cebeci, fotoğrafı çekenin ise yönetme Bilal Kısa olduğu tespit edilmesinin ardından, Ankara'da yaşadığı belirlendi.
GÖZALTINA ALINDILAR
Ezgi Cebeci ile fotoğraflarını çeken Bilal Kısa'nın Ankara'da yaşadıkları tespit edilmesinin ardından şüpheliler gözaltına alındı.
Evde yapılan aramalarda ele geçirilen suç delillerine el konularak dijital materyallerine inceleme kararı verildi.
SERBEST BIRAKILDILAR
Ezgi Cebeci ve yönetmen Bilal Kısa emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Savcılık sorgusunun ardından Cebeci ve Kısa adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Cebeci ve Kısa adli kontrol kararıyla sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.