Su böreği tarifi, MasterChef 2023 All Star son bölümde gündeme geldi. Yemeği evde hazırlamak isteyenler yoğun olarak MasterChef su böreği tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklinde araştırmalarına devam ediyor.
Su böreği tarifi ve malzeme detayları şöyle;
Bir karıştırma kabı alınıp süt, soda, yumurta ve sıvı yağı aktarılır ve karıştırılır.
Ayrı bir kaseye peynirleri ufalayıp kıyılmış maydanozları eklenip karıştırılır.
Geriye kalan peynirli karşım da yeniden koyup son yufkayı da dörde bölüp soslanarak yerleştirilir.
Kalıptan sarkan yufkalar içe doğru katlanıp böreğinizi tamamlanır
170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen böreği 15 dakika dinlendirip ters çevirerek kalıptan çıkardıktan sonra su böreği servis hazır hale gelir.