Gıda sahtekarları vatandaşın sağlığı ve hayatıyla oynadı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise yaptığı denetimler sonrası taklit-tağşiş yapılan ve insan sağlığını tehdit edecek gıdalar listesini tek tek yayınladı.
"güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayınlanan listede ünlü markaların baharatlarından peynire, baldan köfteye kadar pek çok ürün yer aldı.
KÖFTECİ YUSUF'UN ARDINDAN BİR DOMUZ ETİ SKANDALI DAHA
Buna göre bakanlık tarafından yapılan denetimlerde peynir, bal ve köfte hatta çay gibi pek çok markada tağşiş yapan markalar açıklandı. Yayınlanan son listede Köfteci Yusuf skandalına benzer bir gelişme daha yaşandı.
KÖFTESİNDE DOMUZ ETİNE RASTLANDI
Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı listede Türkiye'de çok sayıda şubesi bulunan Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz etine rastlanmıştı. Bakanlığın açıkladığı son listede Konya'da faaliyet gösteren Muhtar Hanımın Yeri adlı restoranda satılan köftelerde domuz etine rastlandı.
Bakanlığın açıkladığı son listede Konya'da faaliyet gösteren Muhtar Hanımın Yeri adlı restoranda satılan köftelerde domuz etine rastlandı.
BAĞDAT BAHARATLARI DA LİSTEDE
Öte yandan bilinen baharat markası Bağdat Baharatları da bakanlığın listesinde yer aldı.