Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Ahmetçe Köyü'nde gece saatlerinde yaşanan ve tüm köyü ayağa kaldıran olay iddiaya göre şöyle gelişti. 2 yıl önce Balıkesir'den taşınarak Ahmetçe Köyü'ne yerleşen Harun K. ve eşi N.K. bir otelde işe başladı.
Ancak genç çift arasında kıskançlık nedeniyle tartışmalar başladı. İddiaya göre Harun K., eşi N.K.'nin aynı otelde çalışan Alpay Çankırı ile ilişkisinin olduğunu iddia ediyordu. Çiftler, geçtiğimiz yıl şiddetli geçimsizlik nedeniyle Balıkesir Adliyesi'nde tek celsende boşandı.
Çocukların velayeti annede kalırken Harun K.,(40) otelden ayrılarak Balıkesir'e döndü. Anne N.K. ise ailesinin evine yerleşti.
Tartışmaların kavgaya dönüştüğü sırada yanında getirdiği bıçağı çeken Harun K., Alpay Çankırı'yı bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan genç çocuğun imdadına çevredekiler yetişti. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ayvacık Devlet Hastanesine kaldırılan talihsiz genç, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Harun K.ise daha sonra ise Küçükkuyu'da jandarmaya teslim oldu. Harun K.'nın ilk ifadesinde "namus meselesiydi" dediği öğrenildi.