Giresun'un Depboy mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan "Yeşil Lezzetler Gastronomi Festivali", Atatürk Meydanı'ndaki halk oyunları gösterileriyle devam etti. Festival kapsamında kurulan stantlarda, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Uygulama Oteli öğrencileri ve ünlü şefler, yörede yetişen ürünleri kullanarak geleneksel tariflerle yaptıkları sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, kara lahana ve bezelye kızartması gibi yöresel sebze yemekler ve fındık ezmeli kadayıf tatlıları ,Piraziz köftesi, Görele dondurması, fındıklı ve üzüm pekmezinden yapılan tatlı ve içecekler stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca, yöresel yemeklerle ilgili söyleşiler, yemek yarışmaları ile şeflerin yöresel otlarla yaptığı yemek gösterileri gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan yöre kadınları yemeklere tam not verdiklerini belirterek, "Bizler mutfağımızda günlük olarak bu yemekleri yapıyoruz. Ancak geleneksel usullerle pişirdiğimiz bu lezzetlerin festivallerde daha da güzel göründüğünü gördük. Bu festival yöremizin doğal ürünlerle zengin mutfağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Festival stantlarını gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise, " Bu gastronomi etkinliği turizme, üretime, iyi tarıma ve sağlığımıza katkı sağlayacak. Kentin lezzetlerinin en önemli özelliğinin vejetaryen mutfağına hitap etmesidir. Mutfağımızın özellikle zengin otlardan oluşması, kadim mirasın asırlarca oluşturulan kültüründen gelen bu eşsiz lezzetler hem Giresun'umuza hem ulusumuza hem de dünyamıza hayırlı olsun. dedi.

Festivale, AK Parti Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ile Ali Temür, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


