Giresun'un Keşap ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel, bölgede alarma neden oldu. Sel sularına kapılan araçta bulunan 3 kişiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken, Mehmet Akkaya (45) ile Muhammet Abdullah Hakkıoğlu'ndan (16) haber alınamıyor.

Giresun Valisi Mustafa Koç, bölgede incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koç, kayıp iki kişiye ulaşmak için arama çalışmalarının 5 farklı grupta sürdürüleceğini belirterek, tüm teknik cihazların kullanıldığını söyledi.
Aramaların deniz dahil geniş bir bölgede devam edeceğini vurgulayan Koç, "Tüm amacımız kayıp vatandaşlara bir an önce ulaşmak" dedi.
Selin ardından iş yeri ve konutlardaki hasarın belirlenmesi için de çalışma başlatıldı. İlk tespitlere göre afette yaklaşık 26 milyon liralık zarar oluştu. Bölgede enerji ve iletişim hizmeti verilmeyen köy kalmadığı bildirildi.

"BÜYÜK BİR AFET ÖNLENDİ"
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ise taşkın öncesinde dere yataklarında yapılan temizliğin felaketin boyutunun büyümesini engellediğini söyledi.
Keşap havzasına metrekareye yaklaşık 58 kilogram yağış düştüğünü belirten Balta, yağış miktarının yanı sıra yağışın süresi ve belirli bir noktada yoğunlaşmasının da tahribatı artırabildiğine dikkat çekti.
Balta, "Taşkından birkaç gün önce yapılan temizlik çalışması sebebiyle aslında büyük bir afet önlenmiş oldu" ifadelerini kullandı. AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür de DSİ ekiplerinin dere yatağında gerçekleştirdiği çalışmaların daha büyük bir felaketin önüne geçtiğini söyledi.

"ARABANIN ÜZERİNE BÜYÜK BİR BİRİKİNTİ GELMİŞ"
Öte yandan Vali Koç, kayıp Mehmet Akkaya'nın babası Şükrü Akkaya ile görüştü. Aynı zamanda kayıp 16 yaşındaki Muhammet Abdullah Hakkıoğlu'nun dedesi olan Akkaya, olayın yaşandığı anları anlattı.
Akkaya, aracın üzerine büyük bir birikinti geldiğini, karanlıkta asma köprüye kadar sürüklendiklerini belirterek, araçtan kurtulan kişinin kapısının açılmasıyla dışarı çıkabildiğini aktardı. Akkaya, o sırada Mehmet Akkaya ile Muhammet Abdullah Hakkıoğlu'nun akıntıya kapıldığını ifade etti.

VALİ KOÇ'TAN YENİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji'nin pazar gününe kadar Giresun için yağış uyarısında bulunduğunu hatırlatan Vali Koç, vatandaşlardan tedbirli olmalarını ve özellikle dere yataklarından uzak durmalarını istedi.
