Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Görme engelliler resim sergisi gezebilir mi?

Türk Telekom, bu imkansız gibi görünen soruya 'Evet' demiş. Nasıl mı? Anlatayım...
Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi kapsamında hazırladığı, Türkiye'nin görme engellilere yönelik ilk resim sergisi Tablolar Konuşuyor, 12-17 Eylül 2017 tarihlerinde Uniq İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.
Firmanın 'Tablolar konuşur, engeller yok olur' sloganıyla hayata geçirdiği Tablolar Konuşuyor organizasyonu, Diego Rivera'nın 'Çiçek Taşıyıcısı' tablosundan Hoca Ali Rıza'nın 'İftar Sofrası'na, Picasso'nun 'Yaşlı Gitarist'inden Ahmet Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa Terbiyecisi'ne kadar toplam 20 unutulmaz eseri, görme engelli sanatseverler için sesli betimlemeli olarak sergileyecek. Ünlü isimler tarafından da seslendirilen eserler, 17 Eylül'e kadar Uniq İstanbul'da ziyaret edilebilecek.
Görme engelli birinin, gören biri kadar tablodan keyif almasını sağlayabilmek... 'Mutluluğun resmi' bu olsa gerek. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA