Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Abdülhamid’den Kudüs dersi

ABD Başkanı Trump, dünya barışı için ne kadar 'tehlikeli' bir lider olduğunu son Kudüs kararıyla bir kez daha gösterdi. ABD, evinden uzaktaki Ortadoğu'yu karıştırmak, insanları birbirine kırdırıp silah baronlarının ekmeğine yağ sürmek için her fırsatı değerlendiriyor. Bu kez de elindeki Kudüs kartını açıp dünyayı ateşe atmakta hiçbir sakınca görmedi.
Üç semavi dinin ortak kutsal mekanı olan Kudüs, Ortadoğu'nun bam teli.
Konu tüm Müslümanları olduğu gibi bizi de yakından ilgilendiriyor. Zira yüzyıllar boyunca Haçlı seferlerine göğüs geren, kutsal emanetleri savunmak için her türlü fedakarlığı göze alan biz Türkler, Kudüs gibi bir kırmızı çizginin ihlal edilmesine asla izin veremeyiz.
Aslında Kudüs konusundaki hassasiyetimiz;
TRT 1'in dönem dizisi 'Payitaht Abdülhamid'de bundan tam beş ay önce son derece etkili bir sahne ile ortaya konulmuştu. Trump'ın kararı üzerine bu sahne, sosyal medyadaki tepki kampanyalarının da en çarpıcı görsel malzemesi oldu. Özelikle 'Abdülhamid'in dudaklarından dökülen "Kudüs müminlerin haremidir" sözü, önceki gün milyonlarca kez paylaşılarak sosyal medyada rekor kırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA