Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Doçentten profesöre ders

Geçen hafta deprem uzmanı Prof. Ahmet Ercan'ın Habertürk'te yayınlanan 'Oylum Talu ile Hafta Sonu' programında söylediği talihsiz sözleri eleştiren bir yazı kaleme almıştım. Bu yoruma siz okurlarımızdan büyük destek geldi. Sakarya Üniversitesi'nden Doç.
Dr. Hüseyin Aksoy ise hem görüşümüzü desteklemiş, hem de akademisyen gözüyle olaya çok daha geniş bir perspektif kazandırmış:
"Sayın Aytuğ, köşenizde deprem uzmanı Prof.
Dr. Ahmet Ercan'ın Habertürk televizyonunda yaptığı konuşmayı değerlendirmişsiniz.
Öncelikle tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
'Kime oy vereceğini bilmez yoksul insan.
Hayat görüşü, yaşam görüşü oldukça dardır.
Savaşta bunlar ölürler.
Ya açlıktan ölürler bu insanlar ya savaşta 'Şehit olacaksın' gazıyla ölürler' sözünün altında bilinçli ya da farkında olmadan, bana kalırsa bilinçaltı gün yüzüne çıkıyor.
Özellikle 'Kime oy vereceğini bilmez' sözü, 'Bir profesörün oyu ile bir çobanın oyu bir mi?' sözünün değişik bir versiyonudur.
Siz 15 Temmuz'u hatırlatmışsınız, elinize sağlık. Ancak şunu da özellikle ve özellikle Sayın Ercan'a hatırlatmak gerekmektedir; kendisi deprem uzmanı, jeofizik ve jeoloji alanında eğitim sahibidir.
Başta 1999 depremi olmak üzere, meydana gelen bütün depremlerde yıkılan ve binlerce insanın ölümüne neden olan o sözüm ona binaların yer etütlerini, projelerini ve kontrollerini yapanlar hep ve sadece okumuş olan jeoloji uzmanları, mimar ve mühendisler değil mi?
Acaba Sayın Ercan ölümü sıradanlaştıranlardan mı?
Demek ki, okumuş olmak başka, feraset sahibi olmak başka bir şey. O küçümsedikleri insanlar feraset sahibi insanlardır.
Vatan-millet için, din-iman için ölümü de ölüm olarak görmezler. Bu değerler için öncelikle yaşamayı seçerler ancak, gerektiğinde bu değerlerin korunması adına ölüme ancak 'Hoşgeldin' derler.
Sayın Ercan'ın konuşmasını dinlerken, kendim de bir akademisyen olarak üzüldüm, üzülmekten de öte hayretler içinde kaldım. Bu cümleleri yazarken, işini düzgün yapanlara hiçbir sözüm yok ve de olamaz.
Kendi ailemde de inşaat mühendislerinin olduğunu belirtmek isterim. Saygılarımla."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA