Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dağ gibi komutan

Murat Serezli, 'komutan' rolleriyle kariyerinde müthiş bir sıçrama yaptı. Şu sıralar FOX'un 'Savaşçı' dizisinde 'Albay Halil İbrahim Kopuz' rolüyle izlediğimiz Serezli'yi, çarşamba akşamı Star'da ilk kez yayınlanan 'Dağ 2' filminde yine bir yarbay rolüyle izledim ve performansına hayran kaldım.
'Dağ' filminin birincisini izlediğimde, ülkemizdeki savaş filmlerinin miladı olduğunu düşünmüştüm.
Serinin ikincisini ise sinemada görme fırsatım olmamıştı. Gişede 3.5 milyon bilet satan 'Dağ 2', birincisinden de güzel olmuş.
Film, bir özel kuvvetler timinin Irak'taki militarizm karşıtı muhalif bir Türk kadın gazeteciyi kurtarma operasyonunu konu alıyordu. Ancak çoğu yapımdaki gibi sığ hamasete sığınmak yerine, sorgulayıcı ve eleştirel bir bakış açısıyla farklı yorumları da bünyesinde barındırdığı için çok daha gerçekçi bir üslubu vardı. Tim, görev ile vicdan arasındaki tercihini ikincisinden yana kullanıp sivillerin canını kurtarmak adına kendini feda ediyordu.
Murat Serezli, şimdilerde ülkenin en çok tanınan(!) komutanı.
Ama çok iyi biliyorum ki, şu anda Afrin'de her gün yeni bir kahramanlık destanına imza atan gerçek kahramanlarımız var. Yine eminim ki, onların hikayelerini anlatmaya diziler, filmler yetmeyecek.
Bu vesile ile hepsini alınlarından öpüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA