Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizilerde neden ezan sesi duyulmuyor?

Okurumuz Sevda Şengül, dizilerdeki ilginç bir detaya dikkat çekiyor:
"Merhabalar Yüksel Bey.
Çok dizi seyretmeyen biri olarak, izlediğim yapımlarda dikkatimi çeken bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Siz de biliyorsunuz ki ezan, dinimizin en önemli olgularından.
Bu huzurlu ses, günde beş vakit hayatımızın içinde.
Öyle ki, böylesine bizden olan bir olguya neden dizilerde yer verilmiyor anlamıyorum.
(Birkaç istisna dışında hiç duymadım) Yanıtını aradığım şey aslında tam olarak; ezanlar dizilerde neden duyulmuyor? Hemen hemen tüm sahnelerin sokakta çekildiği dizilerin olduğu düşünülürse; oyuncular sohbet ederken ya da ne bileyim yürürken, koşarken, kısaca her gün gerçekleştirilen eylemlerde hayatın içinden olan ezan neden yer almıyor? Önemli bir konuşmaya, dinlenilen müziğe, edilen dansa neden ezanla ara verilmiyor? Bu kutsal sözlere gösterilen saygı seyircilere de hissettirilse daha güzel olmaz mı? Hele ki ülkemizde ezan sesini dinledikten sonra etkilenip Müslümanlığa ilk adımlarını atanlar varken, kim bu sesi sürekli duymak istemez ki!
Elbette ki sadece yazmış olmak için değil; bu kutsal değeri herkesin daha fazla duymasını, özellikle anlamını bilerek hissetmesini istediğim için yazıyorum.
Bunun için sizi tercih etmemin nedeni; hem bu konulardaki hassasiyetiniz, hem de bizlere hissettirdiğiniz samimiyetiniz. Sizin gibi dürüst yazarlara ihtiyacımız var. Sevgiyle kalın..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA