Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Ertuğrul’a yazık olmasın

TRT 1'de yeni bir bilgi yarışması başladı. '3'te 3 Tarih' adlı yarışmanın konusu, adından da anlaşılacağı gibi tarih. Sunucusu, son derece ünlü bir isim. Son yıllarda adı 'Diriliş: Ertuğrul' dizisinde canlandırdığı 'Ertuğrul Gazi' karakteriyle özdeşleşen Engin Altan Düzyatan.
Yıllardır ihmal ettiğimiz tarih ve kültürümüzü yeni nesillere sevdirmek adına TRT'nin bu yeni girişimini takdirle karşılıyorum. Sunucu olarak Düzyatan'ın seçilmesi ise ilk bakışta yerinde bir tercihmiş gibi görünse de, TRT'nin kendi ayağına kurşun sıktığını düşünüyorum.
Engin Altan'ı aynı ekranda 'sunucu' kimliğiyle izlemek, 'Diriliş Ertuğrul'daki karakterini törpüleyecek, inandırıcılık katsayısını düşürecektir.
Hele bir de dizi ve yarışmanın arasına giren, ünlü oyuncunun rol aldığı banka reklamları eklenirse, 'Ertuğrul'un garip bir hovardalığa kurban edildiği söylenebilir. Keşke Düzyatan, bu önemli tarihi karakteri için bir süreliğine iki adım geride tutulup eskitilmeseydi.
Yarışmaya gelince...
Tarih bilgilerime yenilerinin katılmasını sağladığı için mutlu oldum. Ama keşke ilk bölümdeki 50-60 soru içinde Cumhuriyet, Atatürk ve İnkılap Tarihi ile ilgili en az bir soru da olabilseydi. İlk bölüm heyecanına kurban gidilmiş olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA