Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Mehmetçiğin Türküsü’

Öncelikle bu programı kim akıl ettiyse, kim hayata geçmesine yardımcı olduysa hepsine tek tek teşekkür ediyorum. TRT Müzik kanalında geçen cumartesi başlayan 'Mehmetçiğin Türküsü' programını baştan sona nemli gözlerle izledim. Programın yapımcıları, sınır boylarındakiler başta olmak üzere askeri birlikleri dolaşmışlar.
Burada müziğe yetenekli askerleri bulmuşlar. Onların sesinden, sazından birer türkü kaydetmişler.
Bilen bilir; türküler, asker ocağında hasretin ilacıdır.
Askere gelene kadar kulağına türkü değmemiş olanlar bile tezkere aldığında 'türküsever' olmuşlardır çoktan. Çünkü akşam olup da yemekhanede, kantinde yankılanan her türkü insanın ciğerine işler.
15 dakikalık program bitsin istemedim. Çünkü öyle muhteşem Mehmetçik performansları vardı ki, ağzım bir karış açık kaldı. Acun kardeşime tavsiyem, bir milli bayram gecesi o programda gönül telimizi titreten Mehmetçikleri bulup özel bir 'O Ses Mehmetçik'te jürinin karşısına çıkarsın. Normalinden iki kat fazla reyting yapmazsa ne olayım.
('Mehmetçiğin Türküsü', cumartesi günleri 11.30'da, tekrarı ise pazar akşamları 19.40'ta yayınlanıyor)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA