Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya futbolcuların anaları?

Trabzonspor maçından sonra Galatasaraylı futbolcu Belhanda'yı havaalanında bir taraftar "Go home (evine git), olmadı" sözleriyle protesto etmiş, Faslı futbolcu ise bu eleştiriye Arapça "Şimdi senin anana gidiyorum" diyerek, hakaretle karşılık vermişti.
O taraftar işin peşini bırakmadı ve Belhanda'ya hakaret davası açtı. Taraftarın girişimini destekliyorum.
Saha ve statlardan küfrün silinmesi için böyle ciddi girişimlere, hak ve adalet arayışlarına ihtiyaç var. Geçen hafta da bir kadın, metrobüsle maça giderken küfürlü tezahürat yapan taraftara hitaben müthiş etkili bir konuşma yapmış, "Bıktık sizin cinsiyetçi tezahüratlarınızdan.
Bunları her yerde dinlemek zorunda değiliz" demiş ve sağduyulu futbolseverlerden büyük destek görmüştü.
Belhanda'yı mahkemeye veren vatandaşı kutluyorum kutlamasına da, yıllardır tribünlerde futbolcuların anasına avradına sövenler ne olacak?
Statlarda artık onlarca kamera olmasına rağmen, ben bugüne kadar küfürden tutuklanıp yargılanan tek bir seyirciye rastlamadım.
İnsanın anasına, hele ki ölmüş annesine küfür işitmesi öyle kolay dayanılacak bir şey midir? Ne kadar profesyonel olursanız olun, etkilenirsiniz doğal olarak. Hatırlayın;
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, bir milli maç öncesi ısınırken kale arkasındaki tribünde sürekli annesine küfreden bir seyirci yüzünden maçı ve sonra da Milli Takım'ı terk etmişti. Keşke o seyirci de tespit edilip gerekli cezayı alabilseydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA