Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnsafsız hava aracı

Hep söylüyorum ya, günün sonunda bir saatliğine belgesel ekranlarına dalmak benim için en güzel terapi. 15 saat ekranda vahşet, kan, kurşun vızıltısı, patlama, çatlama, cinayet, aldatma, entrika izledikten sonra ruhumu belgesel kanalları karşısında çitiliyorum.
Cebime koyduğum son bilgi kırıntısı, National Geographic'teki 'Dönüm Noktası' belgeselinden. Ulaşımla ilgili dünya tarihinin kilometre taşlarının anlatıldığı belgeselde sıra, dünyanın ilk insansız hava aracına geldi. Bugün İHA'lar, SİHA'lar ve drone'lar olarak karşımıza çıkan bu yeni uçak/helikopter türünün ilk örneği RP4, 1949 yılında ABD'deki Northrop Corp. adlı şirkette genç bir mühendis tarafından geliştirilmiş. Ordu için yapılan tanıtım uçuşu sırasında fabrikada çalışan genç bir kızdan, maket uçakla beraber poz vermesi istenmiş. Kız o kadar güzelmiş ki, askeri fotoğrafçı, portresini çekmeye doyamamış. Kızın fotoğrafları, ilk insansız hava aracından çok daha fazla ilgi görmüş. Norma adlı o dalgalı kahverengi saçlı kız daha sonra saçlarını sarıya boyatmış. Ve... Herkesin 'Sarışın bomba' olarak bildiği Marilyne Monroe olmuş...
Yani... Düşman mevzilerini bombalayan insansız hava aracıyla, yıllarca erkeklerin yüreğini bombalayan insafsız Havva aracı aynı gün, aynı fabrikada doğmuş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA