Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haber kanalı ‘photoshop’ yapar mı?

Bakalım bu gözler daha neler görecek?.. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün CNN Türk'teki 17.00 haberlerini izleyenler gözlerine inanamadılar. Sunucu, "Fotoğrafta da görüldüğü gibi İstanbul'un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı" diyordu. Ama dikkatli gözler bir tuhaflığı fark etti. Kullanılan o görseldeki gerçek kişi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tı. CNN Türk editörleri bir 'uyanıklık' yapıp Mansur Yavaş'ın yerine Ekrem İmamoğlu'nun başını o fotoğrafa monte etmişlerdi.
Bu garip tekniği genellikle spor sayfalarında görmeye alışmıştık. Transfer olan futbolcu henüz imza atmadığı için kellesini alıp formalı bir futbolcunun gövdesinin üzerine koyarlar. Ama CNN Türk'ün böyle bir kurnazlığa ihtiyacı yoktu. Bir canlı yayın aracı ile olay yerine bağlansa, zaten görüntünün gerçeğini seyircisine ulaştıracaktı.
Peki bir haber kanalı 'photoshop' yapar mı? Eğer yaparsa inandırıcılığını kendi eliyle doğramaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA