Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Genç girişimciler için online imece sistemi

Oyuncu arkadaşım Özge Özpirinçci ile Yalıkavak'ın popüler mekanlarından birinde laflıyoruz. Bir web sitesine bakıyor Özge, "Hayırdır kuzum?" diye soruyorum. Gençleri destekliyormuş. Fongogo diye bir site bu; imece sistemiyle online olarak gençlerin fikirleri için fon yaratmaya imkan sağlıyor. Böylece siz de yatırımcı olup girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyorsunuz. Mesela benim de gardırobumda bulunan Tutunj isimli tişört markası dünyaya açılmak istiyor. Karşısına bugüne kadar pek çok kez 'İmkansız', 'Başaramazsın' gibi laflar çıkmasına rağmen markanın kurucusu Ege Tütüncü, bunu başaracağına inanıyor; ben de öyle... Ege, "İnsanların lugatından bu sözcükleri çıkarıp başarıyı ispatlamak lazım" diyor. Genç girişimci Ege, şu an 7 bin liraya yakın para toplamış, hedefi ise 20 bin lira. Siz de Ege ve benzeri girişimcileri, hedeflerine ulaşmaları için bu site üzerinden destekleyebilirsiniz.

ŞİMDİ MODA SOLO GEZGİN OLMAK
Seyahatte yeni trend, sırt çantasıyla tek başına özgürce gezinmek... Bayram boyunca Yalıkavak- Türkbükü hattında kalabalıklar içindeydim. Tam da o kalabalığın içinden sıyrılıp solo halime döneyim, huzur bulayım dediğim anda, kendimi Bodrum'da gizli bir patika yolla ulaşılabilen Aman Rüya'ya attım. Burası; dünyanın en önemli otel zincirlerinden Aman'ın Osmanlı-Selçuklu dönemi mimarisiyle inşa edilmiş, doğayla iç içe, huzur ve sakinlik dolu oteli. İki gecede hem bedenen, hem de kafa olarak sıfırlandım. Aman'ın kelime anlamı; barış, huzur, barınak ve korunma. Burada odanızdaki size özel havuzda güneşlenebilir, odanızda masaj yaptırabilir ve Ercan Soylu'nun mutfağından çıkan lezzetleri keşfedebilirsiniz.

BOY VERME OY VER!
Boy verme oy ver' dediler; pazar günü oy kullanmak için şimdiden İstanbul'a dönenler, gece hayatına hızlı bir giriş yaptı. Bu hafta mekanlar tıka basa doluydu. Ertelenen davetler, kutlamalar hafta içine sıkıştırıldı. Sosyal yaşam, hafta sonu da aynı hızla devam edecek. Sonra mı? Pazartesi uçakları dolu dolu; Yunan adaları, Bodrum-Çeşme hattı coşkulu. Pazar günkü yazımda, İstanbul notlarımın devamı gelecek...

HERKESİN KENDİ EMOJİSİ OLACAK
Onunkisi, Instagram'ın en çok özenilen hayatlarından... Bol bol seyahat ediyor, takipçileri gün be gün artıyor. Emir Bahadır'dan söz ediyorum... New York'taki gayrimenkul işlerinde yakaladığı başarıdan sonra, şimdilerde yeni bir uygulamayı hayata geçirmek üzere. Thebmoji.com, emojileri kişiselleştiren bir uygulama. Thebmoji'nin sosyal mesya hesaplarına bakarsanız, emojileri inceleyebilirsiniz. Uygulamanın bir adım sonrasında; her birimizin kendi emojilerine sahip olması hedefleniyor. Artık akıllı telefonlarımızı kullanırken, Kim Kardashian'ın Kimoji'leri gibi kendi emojilerimizi kullanabileceğiz.

BİR GELİN, ÜÇ AYRI DÜĞÜN
Moda tasarımcısı bir arkadaşım, şu sıralar çok yoğun olduğunu ve bir gelin için üç ayrı gelinlik tasarladığını söylüyor. Birden fazla düğün yapan gelinimiz; yüzlerce kadını davet ettiği, kadın kadına eğlenilen, damadın bile davetli olmadığı bir düğün hazırlamış. Kadınlar bir arada eğleniyor, coşuyor... Arkadaşım; Çubuklu'daki bir mekanda gerçekleşen düğünde ağzı açık şekilde olup biteni izlediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok sevindim. Biraz Ortadoğu kafasına uyup birden fazla düğün yapmak, İstanbul'daki birçok mekanı ihya edecektir. Bize de mutluluklar dilemekten başka bir şey kalmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA