Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sevgili James

"101 yıl sonra adına bir mektup yazıyor olmak beni çok duygulandırdı. Bir Çanakkaleli olarak topraklarımızda yatmakta olan sizleri her daim saygıyla andığımızı bilmenizi isterim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; 'Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız.
Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."
Sizler bizim ebediyete kadar konuğumuzsunuz... Huzur içinde uyuyun... Sevgiler, Ece Bozkurt."
James; Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden bir Anzak askeri. James, 1915 yılında ailesine yazdığı mektubun yanıtını alamadan hayatını kaybetti.
Aradan 101 yıl geçti ve Ece Bozkurt, James'e mektup yazarak onu bir kez daha ölümsüzleştirdi. Ece'nin, James'e mektup yazmasına vesile olan; Turkcell'in www. canakkaleyemektuplar. com adresli platformu. Bu platformdan, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik'in yolladığı e-posta ile haberdar oldum. Gedik ve ekibi, yine etkileyici ve son derece yaratıcı bir sosyal kampanyaya imza atmış. Bu siteye girdiğinizde hem Anadolu'dan, hem de dünyanın dört bir yanından Çanakkale'ye gelip savaşan askerlerin isimlerinden oluşan bir Çanakkale haritasıyla karşılaşıyorsunuz. Tıkladığınız her isimde askerlerin künyesi çıkıyor karşınıza. Ayrıca Türk ve Anzak askerlerinin mektuplarını okuyabiliyor ve en önemlisi cevapsız kalan mektuplara sevgili Ece gibi yanıt yazabiliyorsunuz.
Turkcell, bu projenin devamını getirecek; Çanakkale Şehitliği'nde kurulacak dijital ekranlardan tüm bu mektuplara ulaşabileceksiniz.
Dijital ekranda mektupların seslendirilmesi de yapılacak. Ayrıca proje kapsamında; cevaplanan her bir mektup için Çanakkale'de bir fidan dikilecek.
Böylece 2016'dan 1915'e kurulan zaman köprüsü ile Çanakkale bir barış ormanı kazanacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA