Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yapılmayan haber değerlidir!

Oscarlı oyuncu, yaşayan efsane Robert de Niro, İstanbul'a geldi ve Narkotik Polisi ile çeşitli mekanlarda Türk polisi şapkasını giyerek kimlik kontrolü yaptı.
Kafasında kasket ve gece olmasına rağmen gözünde güneş gözlüğü olan De Niro; polis yeleği giydi, elinde telsiz, Kemancı ve birçok gece kulübünde insanlara kimlik sordu. Hatta "Kimlik kimlik" diyerek bizzat kendisi aldı nüfus kağıtlarını.
De Niro'nun polislerle gece göreve çıkmasının nedeni; yeni çektiği bir filmin Türkiye'de geçecek sahneleri için Türk polisi ile birlikte ön hazırlık yapmasıydı.

Dünün en bomba magazin haberiydi bu ama bu haberi epeyce gecikmeli okuduk! De Niro, Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binasındaki kaçakçılık şubesini 1995 yılında ziyaret etmiş. Ve biz bunu dün medya sitelerine düşen fotoğraflarla öğrendik.
Haberi yakalayan, ünlü gazeteci Burak Ersemiz de yapılan bir rica üzerine haberi yayınlamamış. Ersemiz, yıllar sonra bu durumu Arkagüverte adlı internet sitesinde anlattı ve fotoğrafları da ortaya çıkardı. O dönem İnterpol Şube Müdürü Mehmet Başar'mış.
Başar'ın odasındaki hareketliliği sezen Ersemiz, yaşanan her şeyi takip etmiş, fotoğraflarını çekmiş. Ancak Başar'ın ricası üzerine haberi yapmamış.
Gazetelere basılmayan, ekranlara taşınmayan birçok haber var. Bu; spordan siyasete, magazine kadar her bölüm için geçerlidir.
Bu haberleri sadece gazeteciler bilir ve yıllar içinde bu haberlerin bazıları abartılı bir şekilde anlatıla anlatıla şehir efsanesine dönüşür. Elbette şehir efsanesine dönüşmeyen altın değerinde, yapılmamış birçok haber de var. Gazeteler ve gazeteciler yaptıkları değil, yapmadıkları haberlerle değerlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA