Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

11 yabancıyla sahaya çıkmak

Sarı-kırmızılılar, Konya'da maç öncesi 'Cim bom bom buraya' diye takımı tribüne çağırdı. Ancak sahada yerli futbolcu olmayınca tezahüratları anlamayan Galatasaray takımı, selamlamaya gitmedi. Dünün en komik spor haberi buydu bence.
Bundan sonra takımını motive etmek isteyen taraftar, boşuna Türkçe tezahürat yapmasın. Bunlar iyi günlerimiz, yakında yabancı dilde tezahürat yapmaları için de taraftar transfer edilir.

TAKIMLAR BATIYOR
Sahada 17-18 yabancı futbolcu ağzını açmadan dururken İstiklal Marşı'nın çalınması da komedi, bari kameralar futbolcuları çekmese. Bence bundan sonra maçlarda İstiklal Marşı'nın çalınmasına da gerek yok!
Yerli futbolcu yetiştirip satıp futbol endüstrisinin çarklarını döndürecek Anadolu takımları bile 9-10 yabancıyla sahaya çıkıyor. Bu yabancı hayranlığı olduğu sürece bütün takımlar batar, vatandaş izlerken gurur duyacağı milli takımı bir daha göremez.
Asıl trajikomik olan ise rekabeti artırıyor, yerli futbolcuların kalitesi artacak diye bu sistemi savunanların olması. Troller gibi gecegündüz 14 yabancıyı savunan tweet'ler atıyorlar. Bu sistem, kulüplerin içini boşaltan yöneticilere ve menajer mafyasına yarıyor.
Ben açıkçası ekranda 11 yabancı futbolcu göreceksem; kanal değiştirir, yabancı futbolcuların en kalitelisini La Liga ve Premier Lig maçlarını izlerim, zaten öyle de yapıyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA